Kraamtijd

Wat goed dat je alvast nadenkt over de kraamtijd! Een tijd waarin alles even op zijn kop staat en een tijd waarin jij het verdient om even aandacht aan jezelf te besteden!
Aan de hand van jouw eigen wensen en behoeften maken we een mooie start van het moederschap: we maken samen een kraamtijdbehandeling op maat voor bij jou thuis. Voor alle onderstaande behandelingen geldt dat ze op een goede manier moeten worden toegepast om zo het beste effect te bereiken. Door mijn opleiding bij Kiki Mae ben ik hierin opgeleid door een aantal topvrouwen (Corinne Laan (moxa en acupressuur), Isabelle Latreille (yonisteam), Dewi Ni Wayan Ambara (bengkung bellybinding)).

Moxa

Moxatherapie (ook wel warmtetherapie) heeft zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde. Hierbij gebruik je een staafje geperst bijvoet (Artemisia vulgaris). Door op specifieke plekken in de onderrug en in het buikgebied warmte te brengen heeft moxa als voordeel dat warmte tot diep in het lichaam gebracht wordt. Daarnaast zorg het voor een boost in je circulatie en heeft het een ontspannend en rustgevend effect.

Postpartum acupressuur massage

Een massage is echt even momentje voor jezelf, waarin je helemaal mag ontspannen. Door een massage verbetert de bloedcirculatie, waardoor je een zetje in je rug (en schouders) kan krijgen in je herstel.
Tijdens de massage zorg ik dat je tot rust kan komen, ondersteun ik je op fysiek en emotioneel vlak. Er is ruimte en tijd voor je baby, mocht het tijd zijn om te voeden.

Yonisteam

Deze eeuwenoude traditionele behandeling heeft overal ter wereld (zelfs in Nederland) haar herkomst. Tijdens deze behandeling zit je boven stomend kruidenwater waardoor je je vagina en baarmoeder stoomt. Je kan het zien als een soort sauna die verzachtend, verlichtend en ontspannend werkt. Ook dit kan je ondersteunen in de periode van herstel na de bevalling.

Bengkung bellybinding

Nadat je baby 9 maanden lang warm in je buik heeft gezeten, kan je buik na de bevalling leeg voelen. Daarnaast moeten alle organen weer hun plek terug vinden. Deze Maleisische vorm van buikbinden biedt een liefdevolle ondersteuning in dit proces. Na een zachte buikmassage met castorolie wordt de buik door een zachte katoenen stof met simpele knopen ingewikkeld.

Voor de prijzen van bovenstaande behandelingen klik je hier.